Pårørendegruppe - sygdommen demens

Pårørendegruppe - sygdommen demens


# Sorggruppe
Udgivet af Neel Vincentsen, onsdag d. 8. august 2018, kl. 09:00


TILMELD DIG HER 

Er du pårørende til én med tegn på demens, ellers sygdommen demens?

Det kan være, at du er gift med mennesket med demens eller tegn på demens, at I bor sammen, eller du er nærmeste pårørende f.eks datter eller søn.

 

Det betyder, at du overtager flere og flere funktioner, organisere, hjælper, afhjælper og naturligt bliver mere og mere presset og måske allerede oplever, at der er meget lidt tid til dig, i din hverdag.

 

Denne situation er der mange der står i, selvom du måske føler dig alene.

Derfor bliver der etableret en pårørendegruppe her i Skt. Jørgens sogn, hvor du ved at tale med andre i samme situation kan hjælpe dig selv, ved at sætte ord på, det der er svært.

 

Gruppen afholdes af sognepræst i Skt. Jørgens kirke, Lillian Jordan Nielsen. Jeg har baggrund som sjælesørger, sorggruppeleder og har en historie med Alzheimer i familien.

 

Gruppen mødes én gang om måneden i Skt. Jørgens kirke. Her lytter vi til hinandens historier, og får sat ord på det der er svært. Du vil opleve en gruppe med genkendelse og forståelse for din situation. Alle står i det samme, og det er en hjælp i sig selv. Du vil opleve, det bliver lettere for dig at håndtere de situationer, som du står i, i hverdagen.

 

Gruppen hjælper hinanden gennem samtaler der løsner op for den sorg og afmagt som du står i.

Kun ved at passe på dig selv, kan du passe på andre.

 

Kontakt:

Sognepræst Lillian Jordan Nielsen

telefonnummer 23 62 63 46

email: LSAA@km.dk

 

Demenskonsulent Betina Lassen

telefonnummer 25 45 05 88

email: bekla@naestved.dk